James Rodriguez gjorde två mål när Colombia gick till kvartsfinal. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sias snabba inför Brasilien-Colombia

Uppdaterad
Publicerad

Brasilien tar emot Colombia i kvällens andra kvartsfinal och här är Sias snabba inför matchen.

Historiskt Colombia står inför historiskt tuff match:

Colombia tog sig för första gången någonsin vidare till kvartsfinal efter att ha slagit Uruguay i åttondelen. Colombia har redan skrivit fotbollshistoria och nu möter de Brasilien som de alltid har haft svårt för. På 25 matcher har Colombia endast vunnit två matcher. På hemmaplan har Brasilien inte släppt in mål mot Colombia i en tävlingsmatch sedan 21 augusti 1969.

Fotbolls-VM med Sia

I skuggan av stjärnorna:

I skuggan av James Rodriguez och Cuadrado som underhåller hela världen med sina finter, mål och assist består Colombia av ett väldigt starkt kollektiv. Två spelare som inte uppmärksammas allt för ofta är Yepes och Ospina som är ledarna i Colombias hittills väldigt stabila backlinje.

Brasilien fångar av sin rädsla att förlora?

Ingen har missat de brasilianska spelarnas tårar under nationalsången inför matcherna. Inte heller tårarna inför straffläggningen mot Chile passerade obemärkt. Thiago Silva som är kapten vägrade slå en straff. Julio Cesar grät. Frågan är om det brasilianska lagets rädsla att förlora kommer göra de till fångar av sin spelstil. Vågar de verkligen anfalla som folket förväntar sig att de ska och vågar de spela ut mot ett skickligt Colombia? Jag tvivlar.

Neymar återställd:

Neymar är återställd och den 22-åriga anfallaren har hittills levererat kontinuerligt. Det händer något varje gång han har bollen och han har gjort fyra mål. Anfallaren är ett ständigt hot och han är helt återställd från sin skada. Ikväll är han Brasiliens hopp mot Colombia

Startelvor med sevärda spelare i fetstilt:

Brasilien:

Julio Cesar, Thiago Silva (c), David Luiz, Fernandinho, Marcelo, Hulk, Paulinho, Fred, Neymar, Oscar, Maicon

Colombia:

Ospina, Zapata, Yepes (c), Sanchez, Armero, Gutierrez, Rodriguez, Cuadrado, Guarin, Ibarbo, Zuniga

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM med Sia

Mer i ämnet