Holland stod för en sen och imponerande vändning. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sias snabba inför Holland-Costa Rica

Uppdaterad
Publicerad

Holland möter Costa Rica i den sista kvartsfinalen och här har ni Sias snabba inför matchen.

Tredje gången gillt?

Italien förlorade. England spelade lika. Grekland åkte ur och nästa européeiska lag som står på menyn för Costa Rica är Holland. De har tidigare i turneringen visat att de kan slå de européeiska giganterna och frågan är om Holland blir nästa lag som får packa väskorna och åka hem besvikna efter att ha mött Costa Rica.

Fotbolls-VM 2014

Bollförande Holland?

Holland har visat i turneringen att de har problem när de är tvungna att äga bollen och vara det bollförande laget. Mot Mexiko kom de undan efter att ha legat under med ett par minuter kvar att spela och nu ska de hantera favoritskapet mot Costa Rica. Jag tror Costa Rica kommer vara mer defensiva än Mexiko och satsa på kontringar, vilket kommer skapa problem för Holland som är bäst när de själva får kontra.

Dags att kliva fram, Van Persie:

Robin Van Persie byttes ut efter en dålig insats mot Mexiko och hans ersättare Huntelaar fick avgöra på straff. Van Persies kollegor i topptrion utmärke sig. Sneijder gjorde mål och Robben fixade straff. Van Persie måste kliva fram mot Costa Rica om Holland ska ta sig vidare.

Kollektivet Costa Rica:

Navas. Campbell. Ruiz. Borges. Backlinjen. Ja, det finns många intressanta profiler och spelare i dagens Costa Rica men det är kollektivet som gör att de går så långt. Mot Grekland visade laget att de kan klara sig undan knipor som att spela med en man mindre i mer än en timme och att kunna hantera lidande är en bra egenskap om du vill gå långt i mästerskap.

Holländska avbytare:

Van Gaal har hittills fått ordentlig utdelning efter sina byten. Fer, Depay och nu senast Huntelaar har alla kommit in från bänken och varit avgörande. När motståndarna är trötta så har Van Gaal flera alternativ som kan komma in från bänken och ställa till det.

Fakta

Om Sia

Sia är en av SVT:s VM-profiler. Under mästerskapet kommer han synas på vår hemsida där han kommer livechatta, ladda upp inför och sammanfatta många av mästerskapets matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet