Foto: TV4 Sport

Giffarna på väg mot allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall vann i kväll borta mot Sirius med 1-0. Giffarna tog därmed över serieledningen i superettan med en omgång kvar. En poäng hemma mot Landskrona i slutrundan räcker för att avancemanget till allsvenskan ska vara helt klart.

Sirius började bäst, men Giffarna jobbade sig in i matchen. I 45:e minuten kom målet som blev kampens enda. Pa Dibba kom farande på vänsterkanten och spelade in bollen till måltjuven Johan Eklund, som tofflade in den vid bortre stolpen.

Det var knappast någon stor underhållning som publiken på Studenternas bjöds på, men Gif Sundsvall kontrollerade skeendet ganska bra i andra halvlek.

Superettan 2014

– Vi åker hit och spelar ett enkelt spel. Vi spelar disciplinerat och bra, säger Giffarnas tränare Joel Cedergren till TV4 Sport.

– Det är en härlig känsla. Nu har vi skaffat oss det läge vi vill ha, säger Johan Eklund, som tog över ledningen i superettans skytteliga med sitt 16:e ligamål för säsongen.

Gif Sundsvall har 60 poäng inför sista omgången. Tabelltvåan Hammarby har 58 poäng medan trean Ljungskile har 57. Hammarby avslutar hemma mot Jönköpings Södra medan Ljungskile tar emot Varberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2014

Mer i ämnet