• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Sjöström tog VM-guld på nytt världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström motsvarade alla förväntningar och vann 100 m fjäril på det nya världsrekordet 54,61 vid kortbane-VM i Doha.

– Det är lite sjukt faktiskt. Så snabbt kan jag tydligen simma. Jag blev överraskad när jag såg tiden. Jag trodde inte att jag kunde simma snabbare än på semin i går. Det är fantastiskt, säger hon till SVT Sport.

Det var en förbättring av det tidigare världsrekordet som fransyskan Diane Bui Duyets hade från 2009 med 44/100, en brutal kross vad det gäller tidsmariginaler.

Sjöström låg efter danskan Jeanette Ottesen halvvägs men krossade det övriga fältet på vägen hem.

Snabbt iväg till träningsbassängen

I går simmade hon på det nya mästerskapsrekordet 55,13. Tränaren Carl Jenner hade fullt sjå att driva på Sjöström ut till träningsbassängen inför finalen på 200 meter fritt, en dryg timme senare. Journalisterna var som hökar på den svenska superstjärnan och alla ville ha en del av guldet.

Bakom Sjöström tog kinesiskan Lu Ying silvret före Ottesen som räddade bronset. De hade 55,25 och 55,32.

– Jag var överraskad och trodde väl bara på strax under 55 sekunder, säger tränaren Jenner om Sjöströms lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.