Joseph Baffo finns inte med i den svenska startelvan mot Danmark. Foto: Bildbyrån

Skadan sätter stopp – Helander ersätter Baffo

Uppdaterad
Publicerad

Sverige gör en sen ändring i startelvan mot Danmark.

Joseph Baffo utgår som följd av sin axelskada han ådrog sig i senaste matchen mot Portugal.

– Risken är väldigt stor att han vid en obevakad situation drar upp det igen, säger förbundskapten Håkan Ericson till förbundets hemsida.

In på mittbackspositionen kliver i stället Filip Helander.

När drygt tio minuter återstod av matchen mot Portugal senast skadade Joseph Baffo axeln och tvingades kliva av. Röntgenundersökningar har visat att det inte ska vara någon större fara med 22-åringen, som imponerat som mittback under turneringen, och han ska ha tränat som vanligt inför kvällens semifinalmatch mot Danmark.

”Risken stor att han drar upp det igen”

Men Baffo, som tidigare har genomgått två axeloperationer, var inte helt på topp. Drygt en timme före avspark kom beskedet: den nya axelskadan sätter stopp för honom och förbundskapten Håkan Ericson väljer i stället att ta in Filip Helander som mittback bredvid Alexander Milosevic.

U21-EM 2015

– Joseph är inte, som vi trodde igår, fullt tillgänglig för spel. Han skulle väl kanske kunna spela, men risken är väldigt stor att han vid en obevakad situation drar upp det igen. Jag kan inte lägga det ansvaret på Joseph och kanske bli tvungen att byta ut honom i en match som kan kräva förlängning, men jag är väldigt nöjd att kunna ha Filip tillgänglig för spel. Det är en väldigt bra innerback, förklarar Ericson på förbundets hemsida.

Värt att notera är dock att Baffo finns med på bänken.

Sveriges startelva mot Danmark:

Målvakt: Patrik Carlgren

Backar: Victor Nilsson Lindelöf, Alexander Milosevic, Filip Helander, Ludwig Augustinsson.

Mittfältare: Simon Tibbling, Oscar Hiljemark, Oscar Lewicki, Abbe Khalili.

Anfallare: John Guidetti, Isaac Kiese Thelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet