Andreas Jämtin leds ut efter en smäll i den tredje kvartsfinalen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skadad Jämtin missar ödesmatch

Uppdaterad
Publicerad

HV 71 är tvingat att vinna mot Skellefteå i kväll för att säsongen inte ska ta slut. I går kom ytterligare ett bakslag för klubben. Andreas Jämtin missar matchen på grund av en hjärnskakning.

Det var i slutet av första perioden i onsdagens match som Jämtin tacklades hårt, men schyst, av Skellefteås Martin Lundberg. Jämtin blev liggande men återkom senare i spel. Sedan konstaterades ändå att han fått en hjärnskakning.

– Skadelistan är tung men nu hoppas vi att vi ska få tillbaka Ted Brithén. Och möjligen finns det en chans att Anssi Salmela kan spela, säger HV:s tränare Anders Olsson till Jönköpingsposten.

SHL-slutspelet 2014

I Skellefteå finns det fortfarande frågetecken för fjolårets slutspelskung Bud Holloway, som ännu inte spelat i kvartsfinalserien.

Mot semi – för sjätte året på raken

Skellefteå har imponerat i årets kvartsfinalserie. Med tre övertygande vinster mot HV71 talar mycket för att laget tar sig till semifinal redan i kväll, för sjätte gången på raken.    

Trots gott utgångsläge tror Fredrik Lindgren, som avgjorde kvartsfinal 2 med sex sekunder kvar, att det kommer att bli en hård match mot HV.

– De kommer absolut inte lägga sig ner och dö, säger Skellefteåbacken till Aftonbladet.   

– Det gäller för oss att komma ut ganska hårt i början. Så att de känner att ”ojdå, de kommer inte hit för att ge oss någon match”.

Jönköpingslaget riskerar alltså att åka ut redan i kvarten, för fjärde året i rad.

I Sverige har inget lag lyckats vända ett 3-0-underläge sedan spelformen infördes säsongen 1999/2000.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet