Foto: Bildbyrån

Skönt besked för Kallur

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur ställde in inomhussäsongen efter comebacken för en månad sedan. Nu har hon fått lungnande besked från undersökningarna av hennes smalben. ”Inga sprickor eller hål eller annat skit”, skriver hon på sin blogg.

Sakta men säkert har häcklöparen tagit sig tillbaka från skadorna. För en månad sedan gjorde hon comeback i Karslruhe och blev fyra. Men efter det har det inte blivit några fler tävlingar för Kallur som ställde in resten av inomhussäsongen. Hon hade fortfarande smärtor i smalbenet. Men undersökningarna visar att det inte rör sig om en skada.

”De olika röntgenundersökningarna jag senare gjorde visade INGENTING! Alltså, de visade ju såklart mitt ben, men inget dåligt! Inga sprickor eller hål eller annat skit. Bara helt fint skelett. Har aldrig sett nån finare bild på mig själv! Beskedet från läkaren kan väl sammanfattas med att smärtan troligen beror på att skelettet inte riktigt är starkt nog, ÄN”, skriver Kallur på sin blogg.

Hon skriver att hon ska börja träna igen så fort hon blivit frisk från en förkylning.

”Nu får vi alltså nöta på med häcklöpning i så hård belastning det bara går utan att gå över gränsen så kommer det tids nog att ”härdas”. Bästa tänkbara beskedet!”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.