Skövde skrällde mot Alingsås. Foto: Bildbyrån

Skrällen i Skövde – nyförvärvet briljerade när Alingsås svit bröts

Uppdaterad
Publicerad

Är det Richard Hansich som ska ta Skövde till första slutspelet på sex år? Ja, varför inte? Mot Alingsås visade nyförvärvet kvalité och förde sitt lag till en riktigt skräll. Hansich stod för 13 poäng i 30-25-segern.

– Han var riktigt bra – han går i bräschen, säger sjumålsskytten Kristian Svensson till C More.

Skövde ses som en utmanare till slutspelsplatserna i Handbollsligan i år. Mot Alingsås visade de varför. Fjolårssemifinalisterna Alingsås blev till slut en ganska enkel uppgift för Skövde – anförda av nyförvärvet Richard Hansich.

Hansich, som anslutit från norska Elverum, var briljant långa stunder. Styrde spelet och stod för hela 13 poäng – åtta mål och fem assist.

Skövde var laget som förde matchen framåt. Laget hade två tremålsledningar, båda gångerna lyckades Alingsås krypa ifatt. Den tredje gången orkade det inte.

När just Hansich sköt 21-18 var det proppen ur. Skövde tänkte inte släppa ett nytt tremålsöverläge.

”Gör det fruktansvärt bra”

Därefter rann det i väg. Skövde vann till slut med 30-25 och sänder ett eko ut i handbollssverige – då är att räkna med.

– Det var skönt. Jag tycker vi gör en bra match. Vi tappar konceptet ett par gånger men annars gör vi det fruktansvärt bra, säger sjumålsskytten Kristian Svensson till C More.

– Det ser mer positivt än på många år, fortsätter han.

Segern var Skövdes första mot Alingsås sedan december 2014. För Alingsås var det första förlusten i år.

– Vi gör sjukt mycket misstag, de utnyttjar det och är bättre än vi, säger Alingsås Fredrik Teern till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.