Sportchefen överväger att sluta: Tar på mig det här

Uppdaterad
Publicerad

Mats Karlsson var ovetandes om det saknade arbetstillståndet.

Nu tar han på sig allt ansvar – och överväger om han ska fortsätta.

– Jag är ytterst ansvarig, säger han.

Innan TV4:s Fotbollskanalen upplyste honom om situationen hade Åtvidabergs sportchef Mats Karlsson ingen aning om hur det låg till.

– Jag trodde absolut att han hade klart med det här pappret. I det här fallet så är det vi som ska ha det på plats och det har vi inte, ett rent administrationsfel som begåtts, säger han till SVT Sport.

Allsvenskan 2014

– Det är ju väldigt oyckligt, en administrativ miss i arbetet och ett missförstånd mellan Mohammed och oss, i det här fallet, när vi trott att han varit inne och fixat till det här, sen ska jag på en gång säga att han inte ska hållas ansvarig, ett misstag som begåtts helt enkelt.

Vad säger det om en förening på elitnivå som gör såhär?

– Det får du fråga någon annan i såfall. Normalt sett gör vi allting bra och gör ingenting som är någons fel eller brottligt av något slag. Sedan när det begås adminstrativa fel så är det så, i det här fallet är jag ytterst ansvarig och tar på mig det.

Situationen kan komma att påverka Mats Karlssons framtid i föreningen.

– Jag kommer att givetvis fundera över hur stor del i det här jag har i det här och fundera på framtiden, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet