Thed Björk i storform. Foto: Bildbyrån

Björk siktar på ny triumf

Uppdaterad
Publicerad

När STCC-cirkusen intar klassiska Anderstorp till helgen är det många frågetecken som ska rätas ut. Ska någon kunna stoppa dubble premiärvinnaren Thed Björk? Den regerande mästaren gjorde allt rätt i Skövde och känns glödhet i jakten på en fjärde STCC-titel.

– Det känns jäkligt skönt att få börja säsongen på det sättet och det är en mardrömsstart för konkurrenterna, säger han. Jag åker bara med, jag är på topp och ska fortsätta leverera, helt enkelt. Det kommer att bli tufft för de andra, säger Polestarföraren.

Det blir oerhört intressant att se Fredrik Ekblom fightas med stallkamraten Thed Björk. Frågan är vad Ekbloms stora rutin på just den här banan betyder?

STCC 2015

Kan Mattias Andersson ta sin 100:e seger efter två pallplatser i Skövde? Helt klart har Dacia-teamet hittat något de inte hade förra säsongen.

Vad kan Richard Göransson göra efter mardrömsstarten i Skövde? Den fyrfaldige STCC-mästaren nollade efter bl.a en hård krasch och stod inte alls att känna igen.

Ska KIA hitta rätt efter den problemfyllda premiären? Blir spännande att följa stjärnskottet Erik Johansson från Gnösjö kör ju nästan på ”hemmaplan” i helgen.

”Lär pratas mycket däck”

Anderstorp är en ny bekantskap för en hel del av förarna. Men några fanns med när TTA-mästerskapet kördes här 2012. Det blir en utmaning för teamen att hitta de rätta inställningarna på fullfartsbanan där det säkert lär pratas mycket däck på nytt.

Tävlingarna på Anderstorps motorbana avgörs över tre dagar med början den 29 maj. STCC avgörs på lördag den 30 maj tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia, V8 Thunder Cars, Formel Renault 1.6, Clio Cup JTCC och Swedish GT. Söndag den 31 maj är vikt för Formel Renault 1.6, Clio Cup JTCC och Swedish GT.

Sändningstider:

STCC 12.30-16.10 SVT Play

Kommentatorer: Johan Ejeborg, Stefan Klemetz och Jonas Kruse.

Ställning STCC

1 Thed Björk Sve/Volvo 68 poäng                                      

2  Mattias Andersson Sve/Dacia  45

3  Fredrik Ekblom Sve/Volvo 43

4 Fredrik Larsson Sve/BMW  38

5 Daniel Haglöf Sve/Saab 30

6 Erik Johansson Sve/Kia 16

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2015

Mer i ämnet