Foto: Scanpix

Stefan Liv hedras med egen gata

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Liv har sedan tidigare en minnesplats utanför Kinnarps Arena. Nu har Jönköpings stad bestämt att förre HV71-målvakten även ska få en gata uppkallad efter sig.

Stefan Liv som omkom i en flygkrasch 2011 i Ryssland, hedras genom att få en gata uppkallad efter sig. Utanför Kinnarps Arena finns sedan tidigare en minnesplats efter Stefan Liv.

Efter diskussioner mellan kommunen och Stefans anhöriga har man kommit överens om att även uppkalla en gata till minne av honom. Stefans Livs gata kommer att gå från Huskvarnavägen och hela vägen fram till hockeyarenan.

– Både vi och HV tycker att det är det lämpligaste beslutet. Det kommer bli en hyllning och så överskådligt att alla kommer se det när man går förbi, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Jönköping, till Sportbladet.

Nästa vecka väntas stadsbyggnadsnämnden klubba igenom förslaget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.