Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnorna sparkas ur Ghanas trupp

Uppdaterad
Publicerad

Ghanas VM-stjärnor Sulley Muntari och Kevin Prince Boateng får lämna truppen med omedelbar verkan efter ett stort bråk mellan dem.

Förbundskaptenen Kwesi Appiah lämnade beskedet bara timmar före kvällens match mot Portugal, skriver en BBC-reporter på sitt twitterkonto.

Milan-spelaren Muntari och Schalke 04:as Boateng ska ha bråkat på träning för två dagar sedan. När sedan Appiah följde upp detta ska Boateng ha förolämpat förbundskaptenen.

Fotbolls-VM: Ghana

Sulley Muntari, som efter två gula kort i turneringen var avstängd till Portugalmatchen, rapporteras ha gett landslagsledaren Moses Armah Parker en örfil i ansiktet under en diskussion.

– Ja, det är sant att Muntari slog Moses Parker i ansiktet, men ingen kan säga exakt vad som startade diskussionen, säger en källa till Ghana Web.

Enligt Ghanas fotbollsförbunds hemsida togs beslutet i efterdyningarna efter att Parker oprovocerat attackerats fysiskt under ett möte.

Har redan fått checka ut från hotellet

De bägge spelarna har redan fått checka ut från sina hotellrum.

– Ja, jag reser iväg och är inte längre en del av Ghanas lag och jag accepterar beslutet men ingen ska tro att jag förolämpat tränaren, säger Boateng enligt tyska Sport Bild och berättar att det började som ett skämt på träningen men som slutade med att han blev utskälld av förbundskaptenen som ska ha missuppfattat situtionen, enligt Boatengs version.

Ghanas förbund har en annan syn på det hela:

”Beslutet togs sedan Boateng verbalt förolämpat Appiah under lagets träning i Maceio den här veckan. Boateng har sedan dess inte visat någon ånger för sitt agerande, vilket resulterade i beslutet”, skriver förbundet.

Igår kom uppgifter om att Ghanas spelare nästan vägrade att åka till Brasilia för matchen mot Portugal efter en dispyt om ersättningen. Efter att landets president ingripit flögs tre miljoner dollar i 100-dollarsedlar

(20 miljoner kronor) in med ett flygplan till Brasilia för att delas ut bland spelarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Ghana

Mer i ämnet