Stolpe ut för Bosnien

Nigeria slog ett slarvigt spelande Bosnien-Herzegovina med 1-0 under lördagsnatten. Den bosniska stjärnan Dzeko hade en del chanser i första halvlek med försvann helt i andra.

Bosnien är därmed ute ur VM med en match kvar att spela.

– Vi var två lag som var tvungna att vinna. Men på det hela taget var de väldigt bra, de var mycket bättre än när de spelade mot Iran, säger Bosniens coach Safet Susic.

Fotbolls-VM: Nigeria

Första halvlek började dock fartfyllt. Högt tempo från båda lagen. I den 21:a minuten slog också Dzeko in 1-0 för Bosnien, men, blev avvinkad för offside. Reprisbilderna visar dock tydligt att han var onside.

Odemwingie satte 1-0 iskallt

Istället kunde Nigeria ta ledningen när Peter Odemwingie iskallt satte 1-0 mellan benen på den bosniska målvakten Asmir Begovic. Ett mål som gjorde de bosniska spelarna mycket upprörda. I en situation innan målet drogs nämligen lagkaptenen Emir Spahic ned, utan att domaren stoppade pipan i munnen.

– Det är skönt att vi vann. Det är 16 år sedan vi vann en VM-match, så det känns extra bra, men vi fick kämpa rejält för segern, vi är glada att vi tog hem det här, säger målskytten Odemwingie efter matchen.

Slarv i Bosnien

I den andra halvleken slarvade Bosnien något makalöst mycket. Passningar som inte gick fram och i de avgörande ögonblicken gick skotten utanför eller kom inte alls.

Edin Dzeko, som spelade bra i första halvlek blev osynlig, däremot klev Emmanuel Emenike i Nigeria fram och hade flera chanser att punktera matchen. Men en storspelande Asmir Begovic i målet höll Bosnien kvar i matchen.

Dzeko hittade målramen

Den bästa kvitteringsmöjligheten dröjde. I matchens skälvande slutsekunder fick dock Dzeko nytt mod. Han fick bollen i straffområdet och sköt mot en chansande Vincent Enyeama i Nigeriamålet, han chansade till höger och fick Dzekos skott på låret, bollen fortsatte och träffade stolpen.

Den nyzeeländske domaren blåste sen av matchen och Bosniens VM-äventyr kommer inte gå längre än så här. Nigeria har fortfarande chansen att gå vidare på sina fyra poäng.

– Allt kan hända, vi ska bara fortsätta göra vårat bästa, säger Odemwingie.