Supporterklubben: ”Dödar sportintresset”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens supporterklubb riktar stark kritik mot att SHL:s planer på att slopa kvalserien och införa wildcards skulle vara för fansens skull.

– Det märks att förslaget inte är förankrat i vad fansen vill utan kommer uppifrån bland gubbar som har en dröm om att SHL ska bli som NHL, något den aldrig kan bli, säger säger Dan Blomberg, ordförande i Djurgårdens supporterklubb ”Järnkaminerna”.

SHL publicerade ett långt brev på sin hemsida, undertecknat av ligaledningen och representanter från samtliga klubbar, där de förklarar hur de har tänkt kring förslaget.

”Saknar touch”

”Vi vill skapa en liga som är så stark och intressant att spelare väljer att stanna längre samt komma hem och avsluta sina karriärer här. Det här är vad vi vill – för våra supportrar” står det bland annat.

– Idrott ska avgöras på planen, från personer som har tappat touchen med publiken. Jag vill att såklart att Djurgården ska vinna guld men att man gör det på sportsliga meriter. Detta skulle döda mitt intresse för sporten, säger Blomberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.