Svensk bandyseger mot Ryssland

Sverige vann en svängig gruppmatch mot Ryssland i bandy-VM och nu väntar Finland i semifinal.

Daniel Andersson och Patrik Nilsson gjorde två mål var när Sverige vann mot Ryssland med 7-5 inför 5 800 på Heden i Göteborg.

Ryssarna tog kommandot och pressade högt i början. Efter att ha prickat ribban slog Igor Larionov in 1-0.

Bandy-VM 2013

Andreas Bergwall i mål gjorde många fina räddningar. Han klarade bl.a. två frilägen från Lomanov.

Säfström bäddade för segern

I andra halvlek gick Sverige till 6-3 men Sergej Lomanov gjorde två mål på några sekunder!

Det blev en  rysare på slutet men Erik Säfströms fina soloraid bäddade för 7-5 i sista minuten.

Innan hade Patrik Nilsson bjudit på matchens läckraste mål. Han skrinnade förbi sex(!) ryssar och pricksköt 4-2 i 51:a minuten.

Lomanov spökade på slutet

Strax efter sköt Erik Säfström i stolpen. Sverige tog över allt mer men ryssarna gav inte upp. Lomanov som knappt synts till pangade in en straff och styrde strax efter in 6-5.

Säfström stod bakom segermålet med fin uppåkning och pass till målskytten Jonas Edling.

Daniel Berlin hade otur. Han fick en skridskoskena över rumpan i en närkamp och slog upp ett rejält jack. Han fick föras till sjukhus för att sy ihop såret.

Nu väntar Finland i semifinal på lördag men frågan är om Berlin kan vara med då.