Foto: Bildbyrån/Skidskytteförbundet

Svenska förbundet: ”Det är mycket allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

När Svenska skidskytteförbundet nåddes av informationen om de dopingfall som kommer avslöjas nästa vecka beklagade man sig över rapporten. Men om det rör sig om svenska åkare är fortfarande oklart. ”Jag har inga kommentarer, och ingen info”, säger Olle Dahlin, ordförande på förbundet.

Flera åkare har testats positivt för doping och kommer att avslöjas nästa vecka, det meddelade NRK och det bekräftades av Internationella skidskytteförbundet, IBU. Ordföranden för det svenska förbundet, Olle Dahlin, kunde sent på lördagkvällen läsa in sig på ämnet och beklagade informationen.

– Det här är såklart mycket allvarligt och tråkigt.

Rör det sig om några svenska åkare?

– Där har jag inga kommentarer och ingen information om. Det som kommer ske från IBU är ett pressrealease i början på nästa vecka. Jag hänvisar till den.

Hur ser du på den information som kommit fram?

– Det är väldigt olyckligt och allvarligt.

Kan du ge en bekräftelse på att det inte rör sig om några svenska namn?

– Jag kan bara hänvisa till det pressmeddelande som kommer nästa vecka.

Om det rörde sig om svenska åkare, skulle inte du sitta på den informationen redan?

– Jag kan inte kommentera utan får hänvisa till pressmeddelandet.

Har du varit i kontakt med IBU?

– Ja, men det handlade bara om formalia kring pressmeddelandet. Den info eller de detaljer som står där i har jag ingen information om.

Pressmeddelandet från IBU kommer i början av nästa vecka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.