Svensklaget ute ur Stanley Cup

Det blev svenske Anton Strålman som sköt Tampa Bays avslutande segermål mot Detroit Red Wings i nattens åttondelsfinal i Stanley Cup. Det var det sjunde avgörande mötet lagen emellan och matchen slutade 2-0, vilket innebär att svensklaget Detroit är utslaget ur Stanley Cup.

Det handlade om att vinna eller försvinna och segeroddsen var inte på Red Wings sida inför nattens match.

Det var hemmamatch för Tampa Bay och – inte minst – den svenske Detroitbacken Niklas Kronwall var avstängd efter sin omtalade tackling förra matchen på Tampa Bays Nikita Kutjerov. Dessutom var Detroits Marek Zidlicky skadad och kunde inte spela.

NHL 2014-2015

Nattens match var länge mållös och först knappt fyra minuter in i tredje perioden satte Braydon Court ett mål för hemmalaget. Ändå hade Detroit – trots sina två saknade nyckelspelare – hållit uppe trycket under första och andra perioden.

Tampa Bays målvakt Ben Bishop gjorde inte mindre än 31 räddningar och efter matchen korade hockeysajten nhl.com honom till en av matchens spelare.

Efter matchens första mål ökade hemmalaget pressen och när Red Wings till slut tog ut sin målvakt blev det Tampa Bay-backen Anton Strålman – bördig från Tibro – som fick lägga segermålet.

– Vi hade alla möjligheter men lyckades inte göra mål, suckar Detroits tränare Mike Babcock efter nattens nederlag.