Svenskt rekord och final i lagkapp

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en hektiskt avslutning på VM för Sarah Sjöström. Utöver 100 m fjäril och 200 m fritt blir det även final i lagkapp, 4x100 m medley, i eftermiddag.

– Det blir det passet som jag kör flest lopp på, så det blir spännande att se hur det kommer att gå, säger Sjöström till SVT Sport.

I eftermiddagens final på 100 m fjäril ska Sjöström göra en attack mot världsrekordet. Men det blir ett intensivt program. Tre medaljjakter på 90 minuter. En timme efter fjärilsfinalen är det dags för 200 fritt, och 28 minuter senare lagkapp.

VM i simning

”Extra kul med laget”

Lagkappslaget med Michelle Coleman (rygg), Jennie Johansson (bröstsim), Louise Hansson (fjäril) och Sjöström (fritt) hade fjärde bästa tid, 3.53,70, som även är ett svenskt rekord. Det danska laget var snabbast i försöket.

– Det kändes bra, det är alltid extra kul med laget. Jag tror att alla vi kan förbättra tiderna vi gjorde nu på morgonen, så det ska bli väldigt spännande att se ikväll, säger Jennie Johansson till SVT Sport.

– Jag ser verkligen fram emot lagkappen och att nu fokusera på den här medaljchansen som vi förhoppningsvis har, säger Michelle Coleman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i simning

Mer i ämnet