Foto: Bildbyrån

Hamrén rör om i Sveriges elva

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hamrén byter flera spelare från start i kvällens träningslandskamp mot Finland. Simon Gustafson får chansen direkt, och Karl-Johan Johnsson ges förtroendet mellan stolparna.

I kväll är det dags för Sveriges andra, och sista, januariturné-match i Abu Dhabi och förbundskaptenen gör sex byten från torsdagens startelva mot Elfenbenskusten.

– Jag är väldigt nöjd med lagets prestation mot Elfenbenskusten men ambitionen på januariturnén är att alla ska få speltid, därför gör vi en del ändringar mot Finland, för att jag ska få se alla spelare, säger Erik Hamrén till Aftonbladet.

Robin Olsen vaktade målet i 2-0-segern mot Elfenbenskusten, men den här gången får Karl-Johan Johnsson chansen.

Senast gjorde Häckens 20-årige talang Simon Gustafson landslagsdebut efter att ha blivit inbytt i den andra halvleken, och nu får han spela från start.

– Det blir nog en bra match. Det är viktigt för mig mot Kari (Arkivuo, lagkamrat i Häcken) att ta tre pinnar så att han inte kan glida i omklädningsrummet sedan. Vi kommer nog ha mer boll och mer anfallsspel än mot Elfenbenskusten. En annorlunda match och rolig utmaning, säger Gustafson.

Även Johan Larsson, Sebastian Holmén, Simon Gustafsson, Nicklas Bärkroth och Mikael Ishak är nya i kvällens startelva.

Totalt fyra spelare, Holmén, Gustafsson, Bärkroth och Ishak, gör alltså landslagsdebut från start. Emil Krafth har problem med ryggen och kommer inte att spela matchen.

Startelvan:

Målvakt: Karl-Johan Johnsson

Backar: Johan Larsson, Erik Johansson, Sebastian Holmén, Ludwig Augustinsson

Mittfältare: Marcus Rohdén, Oscar Lewicki, Simon Gustafson

Anfallare: Niklas Bärkroth, Mikael Ishak, Johan Elmander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.