Här blir Flemming nersparkad. Foto: Eddy Wendin

Sverigeettan anmäls för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Taekwondosporten har drabbats av en skandal. Sverigeettan Milad Ashna kommer att polisanmälas för misshandel efter att ha sparkat ned motståndaren Flemming Nielsen med en hoppspark i ryggen under ett spelavbrott i deras kvartsfinal på SM.

– Det kändes som allt krossades i kroppen, säger Nielsen.

Flemming Nielsen fördes med ambulans till sjukhus och är nu sjukskriven en vecka. Hans coach har valt att även polisanmäla händelsen, skriver City i Helsingborg.

Taekwondoförbundet kan nu stänga av Ashna. En anmälan till förbundet lämnades in av SM-tävlingens huvuddomare, Reza Abrishami, som videogranskat händelsen.

– Jag ser att Flemming springer av mattan. Sen ser jag att Milad jagar honom och sen ser jag att Milad sparkar mot hans rygg när Flemming har ryggen mot sin motståndare. Jag har varit aktiv domare i 17 år och jag har aldrig sett något liknande, det här är unikt i sitt slag, säger Abrishami till SVT Sport.

Sparken kom när Nielsen hade hunnit springa bort till mattan bredvid, där det pågick en annan match.

Svärtar ned sporten

Ashna själv hävdar att han inte förstod att matchen, som endast var 30 sekunder gammal, hade fått ett spelaravbrott.

– Det var ett fel från min sida, men jag tycker diskning räcker, att gå vidare med anmälan är en överdrift, säger Ashna till Helsingborgs Dagblad.

Men Abrishami ger inte mycket för den förklaringen.

– Det spelar ingen roll om han är så inne i matchen att han inte hör domaren. Han vet reglerna att man inte får gå utanför tävlingsmattan och göra en attack.

Abrishami är nu rädd för att denna incident ska svärta ned sporten.

– Många ägnar sitt liv åt den här idrotten och det här är något vi inte vill se, säger Abrishami.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.