Foto: Scanpix

Tårögd Klüft avslutade med seger

Uppdaterad
Publicerad

Publikens jubel ville inte ta slut när Carolina Klüft avslutade sin framgångsrika karriär.

Publikens jubel ville inte ta slut när Carolina Klüft avslutade sin otroligt framgångsrika karriär i dag. Publiken ställde sig upp på läktaren när ”Carro” sprang den näst sista sträckan i stafetten.

–Klüft är den främsta svenska friidrottaren genom alla tider, säger SVT:s expert Anders Gärderud.

Sveriges damer förlorade mot Finland totalt men efteråt handlade allt om ”Carro”. De svenska deltagarna skanderade ”Alla vi som älskar Carro klappar nu”. Sedan passade de på att slänga stjärnan i vattengraven till publikens stora förtjusning.

29-åringen har vunnit ett OS-guld, fyra VM-guld, fyra EM-guld, Bragdguldet och Jerringpriset. Och innehar fortfarande Europarekordet i sjukamp.

Krönikör Karlsson hyllar Klüft

SVT:s krönikör, Jonas Karlsson, hyllar Carolina Klüft för hennes vinnarskalle och hennes sätt att vinna tävlingarna.

–Hon var värd varenda hyllning som hon fick här inne, för det är en lång och fantastisk karriär som nu nådde sitt mål, säger han.

–Det största för mig var sättet hon vann på. För det beskriver den fruktansvärt målinriktade tävlingsmänniskan Carolina Klüft. Inget kunde stå i vägen för framgången.

–När hon hade stukat foten inför VM i Finland och hon reser sig och vinner. Det bär jag med mig, säger Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.