Michel Tornéus. Foto: Scanpix

Tornéus utslagen – missar VM-final

Uppdaterad
Publicerad

Michel Tornéus missar VM-finalen i längdhopp efter ett svagt kval.

Det blir ingen VM-final i längdhopp för Michel Tornéus. Svensken lyckades inte få ett bättre resultat än 7,75.

– Mitt första hopp var halvskapligt. Det sista var bra men det blev övertramp. Det var ändå, trots problemen, rätt att komma hit. Men denna säsong har varit misslyckad. Det är bara att ladda om, säger Tornéus till SVT Sport.

Friidrotts-VM 2013

Fel bana

Det började inte på bästa sätt för Tornéus. Svensken stegade upp sin ansats på fel bana inför tävlingen innan han insåg sitt misstag. Och på den inslagna vägen fortsatte det. Tornéus fick dock till ett bra hopp i sitt tredje och sista försök, men 27-åringen stod för ett övertramp och har därmed missat att avancera till VM-final de tre senaste mästerskapen.

– Jag är bättre än vad jag visar i dag. Jag chansade när jag åkte hit, jag visste inte var jag stod. Det kändes väldigt bra in inlöpningarna men när tävlingarna drog igång började jag känna mig lite stressad, säger en besviken Tornéus till TV4.

”Ska slakta dem nästa år”

– Jag har jobbat hela säsongen med ansatsen. Många av de som går till final har haft många långa hopp denna säsong och har varit stabila. Det är det som krävs. Men jag ska aldrig mer tävla som jag har gjort i år. Nästa år ska jag slakta dem, fortsätter han.

Det var ingen stor överraskning att Tornéus åkte ur i kvalet. Säsongens resultat har inte varit de bästa även om han har hoppat 8,00, 22 centimeter från det svenska rekordet som slogs för ett år sedan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM 2013

Mer i ämnet