Tredje raka förlusten för svenska mästarna

Skellefteå ledde svenska hockeyligan inför landslagsuppehållet. Men det regerande mästarlaget fortsätter att tappa poäng i toppen. I dag kom tredje raka förluten när Linköping vann med 3-1. – Grabbarna krigar heroiskt. Men det är som det är just nu, säger Skellefteås tränare Hans Wallson till C More.

Linköpings Sebastian Karlsson hade bara gjort ett mål på sina 14 matcher den här säsongen inför mötet. I den första perioden mot Skellefteå dubblade han målskörden.

1-0 kom efter att han påpassligt skjutit in pucken bakom Erik Hanses i Skellefteå-målet. I powerplay några minuter senare kunde Karlsson lägga in pucken i öppet mål efter en öppnande passning från Jeff Taffe.

SHL-slutspelet 2014

Jacob Micflikier ökade sedan på till 3-0 för Linköping i den andra perioden.

”Tuff förlust”

Skellefteå fick ett mål bortdömt på grund av offside, trots att domarna blåst för mål. Martin Sevc spräckte till slut Linköpingsnollan när han reducerade till 1-3, men närmare än så kom inte Skellefteå.

– Tuff förlust tycker jag. Jag tycker vi gör en bra match och att vi skapar tillräckligt, säger Skellefteås tränare Hans Wallson efter lagets tredje raka förlust.

– Det är såhär ibland. Tittar man över en hel hockeysäsong hamnar man i de här perioderna när pucken kanske inte riktigt studsar dit man vill. Men karaktärsmässigt jobbar vi hårt och vi skapar också saker och ting, säger han.

Melin berömmer spelarna

Linköpingstränaren Roger Melin var stolt över sina spelare efter fjärde raka hemmasegern.

– Jag tycker att vi krigade enormt mycket genom hela matchen. Vi hade fantastiskt bra karaktär i laget i dag, säger Melin.