Foto: Mattias Sandberg

Tuff uppladdning för förhandsfavoriten

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten Jesper Dahlström har haft en tuff uppladdning på grund av svår pollenallergi som gjort att han inte kunnat tävla på två månader. Det var samma sak förra året och det gick ändå bra till slut. – Det skulle betyda oerhört mycket att ta en tredje raka seger i Cykelvasan.

Jesper Dahlström är 23 år gammal och började med cykelsporten när han var 11 år. Han har varit elitcyklist sedan han var 19 år och siktade då främst på att bli heltidsproffs som landsvägscyklist. Förra året var han med i U23 landslaget för landsvägscyklister. I takt med framgångarna har dock bli mer och mer mountainbike för Jesper. Jesper Dahlström kör i år för tredje raka segern.

– En dröm och då skulle jag på allvar skriva in mig i historieböckerna. Jag jobbar stenhårt för det men uppladdning har verkligen inte varit optimal på grund av pollenallergin.

Det har dock känts bättre senaste veckan, säger Jesper Dahlström till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.