Hummels nickade Tyskland till semi

Tyskland är klart för semifinal i VM. Mats Hummels nickmål från den första halvleken räckte för att besegra Frankrike.

Dryga tio minuter in i kvartsfinalen kom matchens enda mål. Toni Kroos slog en finfin inläggsfrispark som mittbacken Mats Hummels nådde högst på. Via ribban nickade han 1–0, ett resultat som alltså stod sig matchen ut.

Tände aldrig till

Fotbolls-VM: Tyskland

Den första halvleken var spelmässigt jämn. Värmen och den höga luftfuktigheten i Rio gjorde att tempot var beskedligt och matchen tände aldrig riktigt till.

I den andra halvleken kontrollerade Tyskland händelserna. Frankrike försökte och försökte, men var egentligen aldrig riktigt nära.

En het målchans

På stopptid fick man ändå en rejäl kvitteringschans.

Karim Benzema kom loss till vänster i straffområdet och avlossade ett snabbt skott som Manuel Neuer enhandsräddade.

Tyskland får nu möta hemmanationen Brasilien i semifinalen.