Ullström har ”hittat hem” i Novosibirsk

Uppdaterad
Publicerad

HV-fostrade David Ullström är lagkompis med landslagskollegan Patrik Hersley i succélaget Sibir Novosibirsk – där han öser in poäng. Men svensken är redan inne på sin fjärde KHL klubb på två år.

– Förra året fastnade jag lite med tränaren och i år så bad jag väl om det litegrann. Jag ville testa något annat. Jag trivdes inte så bra i Tjerepovets. Det funkar bra, en lite större stad här, de spelar på ett lite annorlunda sätt. Det passar mig mycket bättre, säger Ullström om de senaste årens klubbyten.

– Nu har jag hittat hem, det är här vi slår oss ner..., skrattar Ullström.

Ullström har producerat mycket poäng i Sibir och gillar verkligen hur laget spelar.

– Vi lägger lite mer puckar på mål här än vad vi gjort i min förra klubb. Lite enklare och rakare, coachen är nogrann med att inte få en massa ”turn overs”, så vi lägger ner puckar djupt och får mer press på deras kasse. Jag gillar ju att gå in där och vara lite grisig framför mål, så det har studsat rätt.

Svensken har ett år kvar på kontraket med Sibir.

– Det är väl så  långt jag ser nu. Ska försöka göra ett bra slutspel här nu och sedan bygga vidare på det till nästa säsong.

Ullström har fått chansen under hela säsongen i Tre Kronor och har en bra möjlighet att bli bland de spelare Pär Mårts väljer ut till en kommande VM-trupp.

En dröm. Jag har ju varit med nu i stort sett de flesta turneringar sedan jag kom hem från USA för två år sedan. Det är alltid kul att vara med och alltid ett gott gäng i landslaget. Det är klart att det hade varit en dröm med VM.

Har du någon känsla hur du ligger till?

– Ingen aning faktiskt och det tänker jag inte spekulera i heller, det får andra göra. Jag går bara in och gör mitt bästa så vi se hur långt det räcker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.