Vitalij Mutko påstås ha mörkat dopning. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Rysk minister mörkade dopning

Uppdaterad
Publicerad

Flera ryska idrottare har pekats ut som dopade den senaste tiden. Nu kommer ytterligare uppgifter som skakar om – idrottsminister Vitalij Mutko ska ha mörkat dopning.

Den tyska tv-kanalen ARD/WDR säger sig ha bevis för att Mutko varit direkt inblandad i att dölja ett positivt dopningsprov från en fotbollsspelare från den ryska högstaligan, enligt TT. ARD/WDR säger också att man vet att ryska idrottstränare som stängts av på livstid på grund av dopning fortsatt att träna toppidrottare.

Det var ARD/WDR:s tidigare avslöjande av systematisk dopning inom rysk friidrott som bland annat ledde till att rysk friidrott stängdes av från internationellt tävlande och att flera friidrottshöjdare, bland annat IAAF:s förre ordförande Lamine Diack, misstänks för mutbrott.

Rysslands president Vladimir Putins talesperson Dmitry Peskov har bestämt förnekat anklagelserna om att Mutko är involverad i att mörka dopningsfall i landet, skriver AP.

– Fram till att det finns starka bevis för att backa upp dessa påståenden kommer vi att behandla detta som förtal, säger Dmitry Peskov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.