Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Zlatan har hälsporre

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har drabbats av hälsporre, en inflammation i fotvalvet, enligt Aftonbladet. I dag återvände han till Paris efter att ha varit i Sverige sedan i söndags, uppger Le Parisien.

– Det är ett mycket smärtsamt tillstånd, men det går över av sig själv så småningom. Tidigare brukade vi operera hälsporre, men det gör vi inte längre eftersom det finns risk för komplikationer, säger läkaren Magnus Högström till SVT:s Västerbottensnytt.

– Jag har tystnadsplikt, det respekterar jag. Vill Zlatan gå ut med något om skadan så gör han det själv, säger landslagsläkaren Leif Swärd till GP.

Franska ligan 2014-2015

Har inte spelat på en dryg månad

Zlatan har inte spelat någon match sedan PSG:s ligamöte med Lyon den 21 september. Efter gårdagens Champions League-match mot Apoel Nicosia meddelade PSG:s president att Zlatan skulle undersökas under onsdagen. PSG:s nästkommande ligamatch är hemmamötet med Bordeaux på lördag. Det är högst tveksamt om den svenske anfallsstjärnan kan medverka i den. Nästa EM-kvalmatch är bortamatchen mot Montenegro den 15 november.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska ligan 2014-2015

Mer i ämnet