Foto: TT Nyhetsbyrå

Uruguay samlar kraft utan Suarez

Uppdaterad
Publicerad

Suarez, Suarez, Suarez. Det talas inte om annat än Suarez. 64 år efter en av VM-historiens största skrällar återvänder ett irriterat och skakat Uruguay till Maracanastadion i Rio utan sin allra största stjärna.

I sort sett allt förhandssnack har handlat om Luis Suarez. Uruguay är mycket irriterat över hur Luis Suarez blivit behandlad och lägger stort fokus på att beskriva hur den engelska och italienska pressen bedrivit häxjakt på anfallaren. Förbundskapten Oscar Tabárez ägnade en hel presskonferens åt att raljera över det inträffade och lämnade sedan både presskonferens och FIFA-uppdrag i protest.

Irriterat Uruguay

Det är med andra ord ett skakat Uruguay som anländer Rio de Janeiro och Maracanastadion, arenan där Uruguay besegrade Brasilien i VM-finalen 1950. Drömmen var att få chocka världen igen men lagen spelar på samma halva och möts redan i kvartsfinalen om båda vinner i kväll.

Fotbolls-VM: Uruguay

Lagkaptenen Diego Lugano talar om att Colombia blir en tuff nöt att knäcka.

– Vi möter turneringens bästa lag, säger Lugano.

Forlán får rycka in

Mycket talar för att Diego Forlán tar Luis Suarez plats bredvid Cavani i startelvan. Uruguay har tidigare spelat rätt fysiskt men måste eventuellt ta det lugnare nu. Hela sex spelare riskerar att missa den eventuella kvartsfinalen vid ett gult kort. Dessa är Martin Caceres, Walter Gargano, Egidio Arevalo, Fernando Muslera, Diego Godin och Diego Lugano.

Matchinfo:

Kl.22:00

Colombia – Uruguay

Estadio do Maracana, Rio de Janeiro

Domare: Björn Kuipers (Holland)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Uruguay

Mer i ämnet