Chelseas målvakt Petr Cech och matchhjälten Didier Drogba firar Champions League-segern. Foto: Scanpix

Uträknat Chelsea Champ-mästare

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea var uträknat flera gånger om men när Didier Drogba stegade fram för den femte och sista straffen kunde han avgöra. 5-4 på straffar.

Ivorianen var kall och satte bollen lågt till vänster. Därmed var Chelseas mirakel fullbordat. Drogba fick glädjefnatt och bara  rusade bort till klacken som fanns  vid det andra målet med tröjan avsliten. Det bara sprutade glädje ur Chelseaspelarna.                     

Bayern-spelarna trodde inte att det var sant. De bara sjönk ihop.

Champions League-finalen 2012

Nio liv

Liksom katten hade Chelsea minst nio liv i den här Champions League-finalen. Bayern verkade ha avgjort när Thomas Müller nickade in 1-0 i den 83:e minuten, helt rättvist.     

Drogba kvitterade i den 88:e med en kraftfull nick efter en hörna.                                            

I början av förlängningen missade Arjen Robben en straff för Bayern.                                  

Bayern ryckte även åt sig 2-0 när man slog straffarna först. Men stor syndabock hos tyskarna blev Bastian Schweinsteiger som missade vid 4-4. Då stal Drogba hjälterollen.

Cech räddare tre straffar

Chelsea hade två tydliga hjältar i ett heroiskt arbetande kollektiv.        

Petr Cech räddade tre av sex straffar och Didier Drogba räddade finalen till förlängningen och avgjorde sedan på den sista straffen.                    

-Jag lovade chefen segern och direkt när matchen var slut var det som om allt bara stod stilla i 20 sekunder. Jag visste inte vad jag skulle göra,  säger Cech tagen från innerplanen.   

Drogba höll på att bli syndabock när han orsakade straffen i 93:e.

-Jag behöll tron på att det kunde gå.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League-finalen 2012

Mer i ämnet