Vargarna lämnar WO – och lagledaren lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Vargarna lämnar walk over till kvällens avgörande match mot Smederna. Ekonomin sätter stopp. Därmed missar man slutspelet.

Gårdagens match mellan Vargarna och Smederna avbröts efter sju heat på grund av regn och skulle köras om idag. Vinnaren skulle ta den sista slutspelsplatsen.

Sent inatt meddelade Vargarna att man inte kommer ställa upp i kvällens match:

– Vi i styrelsen har suttit i möte nu och beslutat oss för att vi kommer lämna walk over till den matchen. Det främsta skälet är den korta tiden som det blir till ett slutspel när vi tappar ytterligare tid. Vi känner inte att vi hinner sälja in det ordentligt och vågar inte riskera något med den säsong vi haft bakom oss med för lite intäkter och flera regnmatcher redan, säger Johan Alsö till Norrköpings Tidningar.

Lagledaren hoppar av

Vargarna hade råd att förlora matchen med elva poäng och ändå ta sig till slutspel, men nu blir det alltså Smederna som tar platsen.

Styrelsebeslutet fick Vargarnas lagledare Peter Jansson att hoppa av.

– Jag känner att det inte är rätt att fortsätta, säger han till SVT Sport.

Alsö säger till nt.se att ekonomin inte är så svag att klubben måste ta steget ner till allsvenskan.

– Nej, det ska det inte finnas någon fara för. Nu får vi i lugn och ro börja jobba inför nästa säsong. Vi har haft bra kontroll på utgifterna i år, men inte lyckats på intäktssidan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.