Västerås till final i World Cup

Västerås har gått till final i World Cup-bandyn, som nu pågår i Sandviken. Det är klart på söndagsförmiddagen när laget slog Sandviken med 6–3 i den ena semifinalen.

Matchen var målmässigt jämn fram till mitten av andra halvlek då Västerås inom tre minuter gick från 3–3 till 5–3. Målskyttar var Simon Jansson och Jesper Norrman.

Detta avgjorde matchen. Sandviken försökte resa sig, men kom aldrig tillbaka.

Nu spelar Västerås final som avgörs söndag eftermiddag. Motståndare blir antingen Villa Lidköping eller ryska Neftyanik som möts i sin semifinal, som avgörs strax före söndag lunch.

I den finalen kommer Västerås att få mycket nytta av Tobias Holmberg och Simon Jansson som visade prov på bra målform när de i semifinalen gjorde två mål vardera.