Henrik von Eckermann. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nedslag för von Eckermann i omhoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Henrik von Eckermann var en av bara fem som klarade att hoppa felfritt. Men väl i omhoppningen rev han på första hindret.

Bara fem av 40 ekipage klarade att hoppa felfritt. En av de var svenske Henrik von Eckermann, som därmed var en av de få som fick rida omhoppning. Väl där blev det ett antiklimax, då von Eckermann rev på första hindret.

– Det känns som att luften gick ur en direkt, kommenterade SVT:s expert Lotta Björe under ridningen.

Henrik von Eckermann slutade på en fjärde plats. Samma plats har nu von Eckerman i världscupstotalen efter sex deltävlingar. Dagens tävling vann tyske Christian Ahlmann som därmed också tar ledningen i världscuptotalen.

Stora problem med banan

Många hade problem med banan i Madrid.

– Ett väldigt bra startfält men det är en väldigt svår bana, den är snävt byggd, säger SVT:s expert Lotta Björe.

Rolf-Göran Bengtsson var den andra svenska deltagaren i världscuptävlingen i Madrid. Han fick fyra fel i första hoppningen men fick ändå två poäng med sig till världscuptotalen tack vare att han hamnade på plats 15 i dagens tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.