Foto: Bildbyrån

Guidetti sågade – bad om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges målskytt John Guidetti var tydlig efter den svenska storsegern.

”Vilket upplevelse, vilka grabbar, vilket lag, vilka ledare. Wow”, säger han till SVT Sport. Och sen sågade han Danmark. Och tog tillbaka allt.

Sverige är klara för final i U21-EM efter en storseger mot Danmark. Efter matchen hade lagets stjärna John Guidetti känslorna utanpå kroppen. Men något festade blev det inte.

– Jag har inte festat. Jag har varit på dopningskontroll hela tiden. Men jag ska ta igen det på... nä, nu åkte bussen... Vi tar det på hotellet. Det är ingen fara, säger han i intervjun med SVT Sport. 

U21-EM 2015

I en intervju med TV12 slängde han ur sig sina känslor.

– Jag tycker att det är dags för dem att åka hem. Vi är bäst i Norden. Vi var helt överlägsna, vi vinner med 4-1, vi lät dem snacka innan och sedan visar de inget... De är det sämsta lag vi har mött i turneringen, säger John Guidetti.

– Nu ska vi spela EM-final, alla andra kan gå hem.

Men i en intervju med Expressen var svensken senare mer återhållsam.

– Det var mycket känslor, vi hade precis tagit oss till final och det var lite för mycket kanske. Jag får be om ursäkt för det lite. Men det är så skönt att när folk säger att man inte är tillräckligt bra och folk säger att de vill möta oss och att vi är drömmotståndet, då är det extra skönt att vinna matchen, säger han och fortsätter:

– Men så är de ju grannar också och det är alltid skönt att visa att över sina grannar. Vi vann på läktaren och vi vann på plan, så enkelt är det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet