Dennerby avslutade med seger

Thomas Dennerby avslutade sina sju år som förbundskapten med seger mot Holland.

Det var ingen större underhållning när Sverige vann mot Holland med 2-1 i Thomas Dennerbys sista match. Men förbundskaptenen fick avsluta sin karriär med en seger.

–Det var underbart att få avsluta med en seger, säger han till TT.

Damlandslaget i fotboll

Det tog 22 minuter innan den första målchansen kom. Lotta Schelin kom fri men missade det fina läget. Holland tog ledningen i första halvlek efter att Anouk Hoogendijk fått gå upp helt omarkerad och nicka in bollen i mål. Lotta Schelin kvitterade efter en billigt dömd straff i andra halvlek.

Kosovare Asllani avslutade målskyttet när hon placerade in bollen efter en fin assist från Caroline Seger.

Samarbetet mellan Asllani och Schelin fungerade bra hela matchen.

Dennerby tackades av efter matchen inför publiken på Gamla Ullevi. Ett bildspel på hans karriär visades upp på en storbildsskärm.

–Det är klart att man är ganska nära till tårarna ibland, framför allt så påverkas man av personer runtomkring, säger han.