Så här såg det ut på arenan för ett par veckor sedan. Foto: TT Nyhetsbyrån

VM-arenan fick sin dom – godkänns för spel

Uppdaterad
Publicerad

I dag avgjordes det om arenan i Curitiba i Brasilien skulle tas ur bruk i VM i sommar. Fifa bekräftade att arenan kommer att användas som planerat, men att arbetet måste ”fortgå i högsta fart”.

Det var osäkert in i det sista. Men fotbollsarenan Arena da Baixada i brasilianska Curitiba kommer att få anordna matcherna i årets VM som planerat.

I dag meddelade Fifa om arenan, som ännu inte är färdigställd, skulle godkännas för spel under mästerskapet i sommar. Och på Twitter bekräftar Fifas generalsekreterare Jerome Valcke att arenan får fortsatt förtroende.

Fotbolls-VM 2014

”Kamp mot en väldigt stram tidslinje”

”Det blir en kamp mot en väldigt stram tidslinje. En kollektiv ansträngning av alla intressenter inblandade i Curitiba måste fortgå i högsta fart”, skriver han.

Inför dagens beslut hade Valcke berättat att situationen hade nått en kritisk punkt. Inte bara på grund av arenans konstruktion, men även dess misslyckande att nå någon deadline som Fifa hade satt.

Spanien ska spela på arenan

Efter Fifas beslut talar dock allt för att arenan kommer att användas i VM. De matcher i gruppspelet som planeras att spelas på Arena da Baixada är Iran-Nigeria, Honduras-Ecuador, Australien-Spanien, och Algeriet-Ryssland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet