FOTO: VIASAT Foto: FOTO: VIASAT

Wenger i bråk med Mourinho

Uppdaterad
Publicerad

Arsene Wenger och Jose Mourinho drabbade samman under pågående match när det heta Londonderbyt Chelsea-Arsenal avgjordes. En match Chelsea vann med 2-0.

Det var så hett på planen när Chelsea och Arsenal drabbade samman att det även pyste ut på sidlinjen. Arsenals tränare Arsene Wenger var så uppprörd på sin motpart Jose Mourinho att han klev över alla tekniska zoner och knuffade till portugisen.

Denne svarade med att vifta till mot Wenger så att den röda slipsen stod rätt ut på fransmannen samtidigt som funktionärer försökte hålla stridstupparna åtskilda halvvägs in i första halvlek.

”Inte fair play av Wenger”

– Han kom till mitt område. Om det var för att instruera en spelare så hade det varit okej men för att försöka övertyga domaren om att ge ett rött kort (istället för gult) var inte hederligt. Jag tycker inte att det ger en bild av fair play hos Arsene Wenger, säger Mourinho enligt Reuters.

Wenger var irriterad över domslutet.

– Jag klev ur den tekniska zonen eftersom jag var upprörd över tacklingen och ville se vad som hände. Någon stod framför mig och det var det. Jag har absolut ingenting annat att säga,  säger Wenger.

När de lugnat ner sig en stund efter matchen tyckte Wenger att det var en ”liten grej” och att det inte fanns något att ångra. Mourinho bad alla att glömma incidenten.

Domaren kallade till sig tränarna och läxade upp dem innan matchen kunde fortsätta på Stamford Bridge.

Sanchez i huvudroll innan storbråket

Innan dess hade Arsenals anfallare Alexis Sanchez gått hårt åt Chelseas målvakt Thibaut Courtois, som fick bryta matchen efter kollisionen där han börjat blöda ur örat.

Gary Cahill fick sedan gult kort när han brutalt glidtacklade just Sanchez, vilket satte igång hetsen på bänken.

Chelsea vann matchen med 2-0, efter mål av Eden Hazard (straff) och Diego Costa. 

I och med dagens förlust har Wenger mött Mourinho tolv gånger i Premier League och ännu inte lyckats vinna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.