Erkan Zengin är på väg bort från Eskisehirspor. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zengin lämnar efter kontraktsbråk

Uppdaterad
Publicerad

Landslagets mittfältare Erkan Zengin har lämnat sin turkiska klubb Eskisehirspor. Svensken är nu hemma hos föräldrarna i Sverige – och planerar inte att återvända till Eskisehir. – Jag har sålt huset och allting, säger han till SVT Sport.

Anledningen till att Erkan Zengin vill lämna Eskisehirspor är ett kontraktsbråk. Men Zengin har nu fått pengarna, 800 000 euro, som Eskisehirspor var skyldiga.

Samtidigt har klubben också accepterat ett bud på svensken från Trabzonspor – men Zengin vill till en helt annan klubb, nämligen Fenerbahce.

– Vi har varit överens länge, och klubbarna var överens innan det andra budet kom. För mig är det bara Fenerbache som gäller, säger han till SVT Sport.

Spelarna i Eskisehirspor samlas igen den 12 januari. Men Zengin planerar inte att åka tillbaka – han hoppas att klubben har hittat en lösning innan dess.

Zengins kontrakt med Eskisehirspor gäller till och med juni 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.