Zetterman rev och rev i semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Zetterman övervägde att inte ställa upp i semifinalen i VM men kom till sist till start. Kanske hade det varit bättre att inte göra det.

Alexander Zetterman fick chansen att rida semifinal sedan fyra ryttare strukit sig.

Som nummer tre ut i dagens första omgång rev den 24-årige svensken fyra hinder med Cafino och noterade 16 fel att läggas till de 11,14 han redan hade efter de första tre omgångarna.

VM i Ridsport 2014

– Det är förmodligen den största banan han och Cafino har gjort tillsammans, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Direkt efter första omgången tog han beslutet att inte ställa upp i den andra senare i eftermiddag. Varken han eller hästen hade mer att ge.

Zetterman har lidit av en förkylning de senaste dagarna, men på förbundskaptenen Sylve Söderstrands och andras uppmaning tog han chansen när han kom in i semifinalen som reserv.

– Jag förstår att alla runt omkring mig ville att jag skulle göra det, jag förstår deras syn på saken, men i slutändan är det vissa grejer man bara känner själv som ryttare, säger Zetterman till TT.

– Det är lite det jag känner, men okej, jag går in och försöker. Nu har jag gjort det och man kan inte säga att jag skulle ha gjort det för att klättra i resultatlistan.

– Jag skulle ha behövt lite mer i mitt register, både hos mig själv och hos hästen, säger Zetterman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet