Foto: Posten

Zlatan blir frimärke och kan vinna Puskas Award

Uppdaterad
Publicerad

Han är hetare än någonsin – nu blir Zlatan Ibrahimovic en ”slickis”. I mars nästa år porträtteras fotbollsstjärnan på fem olika frimärken. Men det slutar inte där – svensken kan även vinna prestigefyllda Puskas Award – priset för världens vackraste mål.

”Det är en stor ära att hamna på frimärke och jag är väldigt stolt över att vara utvald. Själv får jag mest räkningar och det är sällan de har så fina frimärken. Kanske det blir ändring nu”, skriver stjärnan i sin app.

Den 27 mars 2014 släpps frimärket i fem olika motiv.

”Jag har fått vara med på ett hörn i processen och nu ska det bli kul att se det färdiga resultatet”.

Men det slutar inte vid frimärket. När Fifa i dag presenterade listan över de tio nominerade till Puskas Award finns Zlatans makalösa cykelspark mot England med.

Målet gjordes på Friends Arena den 14:e november i fjol, och hann därför inte inkluderas på förra årets lista.

Det är fotbollssupportrar runt om i världen som röstar på det mål de tycker är vackarast. Fifa meddelar att omröstningen startar senare i kväll. Samma dag som priset delas ut, den 13 januari, stänger omröstningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.