Foto: Scanpix

Zlatan ska ha möte om framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Under presskonferensen inför matchen mot Hammarby fick Zlatan Ibrahimovic flest frågor om sin framtid i Paris SG.

– Jag har två år kvar på kontraktet och respekterar det. Men jag måste träffa presidenten och reda ut några saker först, säger han.

Zlatan Ibrahimovic var på skämtsamt humör när han satt bredvid Hammarbys fixstjärna Kennedy Bakircioglü och fick svara på frågor om tisdagens träningsmatch och framförallt om hans egen situation i Paris SG.

– Det har varit en skön semester med mycket vila och där det inte snackats något om mig, nä skämt åsido. Jag har kopplats ihop med varenda klubb i hela Europa. Men det är bara för att tidningar säljer. Jag borde få 10 procent av intäkterna, säger Zlatan och fortsätter:

– Jag har inte träffat presidenten ännu (Nasser Al-Khelaifi) och måste höra var båda parterna vill. Men det är helt normalt. Det är så det brukar vara och något som båda partnerna vill inför en säsong. Men det är inget som ni har med att göra.

Träffat Blanc två gånger

Det har hänt mycket i PSG under sommaren. Flera nya spelare har kommit och Laurent Blanc har ersatt Carlo Ancelotti som tränare.

– Jag har träffat Blanc två gånger. Jag vet inte så mycket om honom, men vi kommer att lära känna varandra mer för varje dag.

Om nye lagkamraten Edinson Cavani säger han:

– Cavani är hjärtligt välkommen, en bra förstärkning för oss och han måste anpassa sig till laget.

Applåder för Kennedy-fråga

Zlatan ser fram emot att spela på nya Tele2 arena.

– Det kommer bli en underhållande match och jag ska bara njuta. Sen får vi se upp med Kennedys frisparkar, sade Zlatan och sneglade på Bakircioglü som också satt på podiet.

Applåder bröt ut när Kennedy fick sin första av ett fåtal frågor på presskonferensen.

– Det ska bli kul att möta Zlatan och hans PSG. Jag har följt laget mer sedan Zlatan gick dit. Oavsett i vilken klubb han har spelat i har han vunnit ligan. Det visar hur bra han är, sade Bakircioglü och fortsatte sedan att hylla Ibrahimovic än mer.

– Han är så stor, stark och gör nästan vad han vill där ute på planen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.