Bilen lättade från marken och flög in bland åskådarna.

Åskådare dödades på Nürburgring

Uppdaterad
Publicerad

En åskådare dödades och flera skadades när Jann Mardenborough, Storbritannien, tappade kontrollen över sin bil och kraschade in i publiken i säsongspremiären av motorsportsserien VLN på Nürburgring i Tyskland.

Bilen lyfte från marken och flög över säkerhetsstängslet. Mardenborough fördes till sjukhus men ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

– Det som har hänt är fruktansvärt och oerhört tragiskt. Banan är väldigt snabb, men det här ska inte kunna hända, säger SVT Sports F1-expert Robert Dahlgren.

– Om man tar F1 som exempel, där har de otroliga säkerhetsåtgärder med stängsel och olika säkerhetszoner. Det blir mindre och mindre strikt ju lägre ner man kommer, men sådant här ska ändå inte kunna hända. Jag kan inte svara på vad som gick fel, fortsätter han.

Loppet avbröts omedelbart.

”VLN och arrangören känner stor sorg och våra tankar är med familjer och vänner till offren”, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.