Athletic avgjorde med tre utvisade

Uppdaterad
Publicerad

2–1-ledning mot Assyriska.

Tre (!) utvisningar under matchens sista tio minuter.

Ändå lyckades Athletic hålla undan – och dessutom sätta det matchavgörande målet med åtta man på tilläggstid.

Athletic ledde med 2-1 i superettanmötet med Assyriska. Men under matchenssista tio minuter fick gästerna spela med åtta man efter tre röda kort.

Ändå lyckades Athletics Chidi Omeje sätta matchavgörande 3-1 på tilläggstid.

Superettan 2015

– Under alla mina år har jag aldrig varit med om något liknande. Men jag måste hylla våra spelare, säger Athletic-tränaren Özcan Melkemichel till lt.se.

– Det blev kalabalik, säger Assyriskas coach Azrudin Valentic.

Först blev Rabi Elia frilägesutvisad men hemmalaget missade chansen att kvittera från straffpunkten. Sedan var tvåmålsskytten Othman El Kabirs tur att syna det röda kortet och på tilläggstid fick målvakten två gula kort tätt in på varandra. Så Athletic lyckades avgöra till 3–1 med åtta man på planen och en utespelare som målvakt.

Det här var Assyriskas första förlust för säsongen, Södertäljelaget ligger fyra i tabellen efter sex omgångar. Athletic hittas på sjundeplatsen – men till nästa match mot Östersund på hemmagräs får nykomlingslaget klara sig utan tre spelare från dagens startelva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2015

Mer i ämnet