Bröt annandagstrenden

Uppdaterad
Publicerad

Serieledarna hade inte vunnit en annandagsmatch på hela fem säsonger. Men trots en svårspelad is besegrade Hammarby Sirius – och bröt därmed sin negativa trend.

– Härligt! Annandagen är häftig -det är som vår julafton, säger Hammarbys tränare Magnus Brodén till TV4 efter 6-3-segern.

Men det var hemmalaget Sirius som inledde vassast när de tog ledningen 13 minuter in i matchen genom Mattias Åhlén som tryckte in Lars Falls hörna. Hammarbyrepliken kom dock blixtsnabbt genom Robert Rimgård, också ett hörnmål.

Innan första halvlek var slut hade Bajen skaffat sig en 3-1-ledning.

– De har satt två hörnmål och ett slumpmål – tyvärr blir det mest slumpartade målchanser, sa Sirius Andreas Eskhult i pausen om det besvärliga underlaget på Studenternas.

Men trots en svårspelad is inledde Hammarby andra halvlek med att utöka ledningen till 4-1. En snabb Siriusreducering räckte inte långt när gästerna fortsatte att producera framåt, framför allt genom Adam Giljam och Kalle Spjuth som stod för två mål vardera.

– Vi gör så gott vi kan under de här förhållandena, det är tufft att spela när det regnar hela tiden. Vi kanske skulle gjort något slumpmål till, det är defensiven som gör att vi vinner i dag, säger Brodén.

3 427 personer såg Hammarby ta säsongens 14:e seger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.