Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bollnäsklacken trängs när SSB Arena för första gången var utsåld i derbyt mot Edsbyn. Foto: TT

Delad poäng i rivalderbyt i Bollnäs nya fullsatta hall

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäs har lämnat Sävstaås. I det första derbyt i den nya hallen blev det 1-1 mot regerande svenska mästaren Edsbyn.

– Det var en happening och ett jäkla drag i arenan och kul att få vara en del av det, säger Bollnäs Erik Pettersson efter sitt första hälsingederby.

Det var lapp på luckan i hallen som tar in 3500 åskådare, att jämföra med publikrekordet på utomhusarenan Sävstaås då samma match lockade 8151 åskådare år 2000.

– Det är en match där två lag inte vill förlora, lite så. Det var lite avvaktande men jag tycker ändå att det är ganska bra tempo även om det inte var jätteoffensiv bandy med två lag som försvarade sig bra men jag tycker att vi gör en bra match, säger Bollnässtjärnan Erik Pettersson till SVT Sport.

Petterson gjorde 1-1 på egen hand

Bollnäs supervärvning Erik Petterson gav laget ledningen efter elva minuter då han på egen hand fixade kvar bollen i spel utan att den gick ut till hörna, drev in i planen och knackade den bakåt för 1-0.

Efter en knapp halvtimme kvitterade Edsbyn. Från långt håll sköt Samuli Helavuori bollen längs isen och Erik Persson hann inte med i sidled. Rättvist 1-1 då.

– Det var en jämn bandymatch med två bra lag. Det stod och vägde och det var mycket fram och tillbaka, så 1-1 kanske är rättvist när vi summerar alltihop, säger Edsbyns Ted Hedell.

Edsbyn var något närmare segern i denna match där Bollnäs Flames och Edsbyns Red Farmers bjöd på bra drag från läktaren – första gången hallen SBB Arena var utsåld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.