Mattias Hammarström hittade nätet tre gånger om. Foto: Bildbyrån

Hammarströms hattrick avgjorde hälsingederbyt

Fem mål i andra halvlek gav Edsbyn segern med 5-2 i hälsingederbyt mot Broberg. Mattias Hammarström blev stor hjälte med ett hattrick.

Edsbyn fortsätter att gå starkt i herrarnas elitserie. Under tisdagskvällen kom lagets 14:e seger på 20 matcher, men i halvtid var man i underläge.

Martin Söderberg satte 1-0 för Broberg efter sju minuter, och gav även bortalaget 2-1 tio minuter in i andra. Däremellan hade Hans Andersson hunnit kvittera till 1-1 i upptakten av andra halvlek.

Men sen tog Mattias Hammarström över showen. På 18 minuter satte han tre mål och avgjorde definitivt matchen till Edsbyns fördel. Oscar Wikblad var hemmalagets femte målskytt då han stod för 4-2-målet.

Segern innebär att Edsbyn är tvåa i en haltande tabell med 29 inspelade poäng. Broberg är femma, sex poäng bakom.