Bollnäs är nära SM-final efter 3-0 hemma mot Villa har laget 2-0 i matcher och behöver en seger till för att nå finalen. Foto: Bildbyrån

Bollnäs nära SM-final – Edsbyn kvitterade till 1-1

Bandyn är glödhet i Hälsingland. Bollnäs är bara en seger från SM-final efter att ha besegrat Villa/Lidköping med 3-0 hemma på Sävstaås. Samtidigt vann derbykollegan Edsbyn med 7-6 mot Sandviken, och kvitterade till 1-1 i matcher. Det kan bli således bli hälsingederby i finalen.

Bollnäs lyckades koppla ett grepp om den andra semifinalen efter att ha vunnit den andra raka mot favorittippade Villa Lidköping. Det första mötet slutade med Bollnässeger efter ett dramatiskt avgörande i sudden death.

I den andra matchen var det inte lika jämnt. Bollnäs kom ut aggressivt på Sävstaås och hade i paus en 3–0-ledning som man lyckades behålla matchen ut. Den tredje semifinalen spelas på tisdag och Bollnäs är nu bara en seger från att spela SM-final och samtidigt skicka ut storfavoriten Villa ur slutspelet.

Hammarström gjorde fyra mål

Edsbyn var nära att halka efter ordentligt i SM-semifinalen i bandy mot Sandviken – men mycket tack vare Mattias Hammarström kunde grundserietvåan kvittera till 1–1 i bäst av fem matcher. Edsbyn vann det andra mötet efter förlängning, 7–6.

Efter den klara hemmaförlusten i första matchen, 4–8, gjorde Hammarström lagets fyra första mål och såg till att Edsbyn höll jämna steg med hemmalaget.

Edsbyn ledde med 5–4 i halvtid men i andra halvlek kvitterade Sandviken två gånger och tog matchen till ”sudden death”, två gånger tio minuter. Där drog finländske Edsbynbacken Tommi Määttä på sig en tiominutersutvisning för en bentackling men Sandviken kunde inte utnyttja det numerära överläget.

I stället avgjorde Hans Andersson 58 sekunder in i den andra förlängningsperioden.