Se tackling och bråk mellan Villa Lidköping och Gripen Foto: Bildbyrån

Jättebråk i Villa Lidköpings kvartsfinalseger mot Gripen

Det var riktigt heta känslor då Villa Lidköping gick upp i 2-0 i matcher i kvartsfinalserien mot Gripen. I 9-3-segern i Trollhättan blev det stort bråk mellan lagen två gånger i första halvlek.

– Det känns som vi har spelat i tre timmar. Det är mycket tid som vi inte håller på med bollen, säger Villas lagkapten Martin Karlsson till Bandypuls.

Det märktes tidigt att det var derbykaraktär på kvällens kvartsfinal mellan Gripen och grundserievinnaren Villa Lidköping. Efter varje avblåsning var det grinigt och efter cirka 25 minuter bröt ett rejält bråk ut för första gången.

Gripens Filip Lydén hamnade i duell med Villas Petter Björling och det slutade med att nästan alla spelare hamnade i bråk och Filip Lydén och Tim Persson åkte på utvisningar för olämpligt uppträdande.

Sedan gick det bara ytterligare fem minuter innan det blev storbråk igen. Gripens Artem Saveljev körde på Johan Löfstedt och fick efter lång överläggning och mycket bråk 10 minuter för bentackling.

Löfstedt hade ont, men kunde senare återvända till spel.

– Vi måste stå upp för varandra. Sedan är det upp till domarna att lugna ner det. Jag tror publiken gärna ser känslor också, säger Karlsson.

Matchen slutade 9-3 till Villa som nu är en seger från semifinal. Stjärnorna Joel Broberg och Christoffer Edlund gjorde tre mål vardera.

– Det är surt. Vi är inte riktigt där tyvärr, säger Gripens lagkapten Felix Callander.

Kvällens andra kvartsfinal slutade med 3-2-seger till bortalaget Sirius mot Vetlanda. Där är ställningen 1-1 i matcher.