Foto: TT Nyhetsbyrå

Kareby tog tredje raka bandyguldet

Uppdaterad
Publicerad

Kareby tog sitt tredje raka SM-guld när seriesegraren och finalrookien Västerås besegrades med 3-1 på Tele2 Arena i Stockholm.

– Det var verkligen en krigarmatch och ställningskrig. Vi kämpade varenda sekund och jag kommer knappt ihåg någonting. Det är därför inte tårarna kommit ännu. Jag är så imponerad av de yngre spelarna och jag fick en del stryk men det var det värt, säger Camilla Johansson glädjestrålande till SVT.

Efter matchen åkte guldhjälmarna fram och Karebyspelarna poserade med sina SM-guld inför de lyckliga fansen. 1 633 åskådare fanns på plats. 

Liggande tre gånger under matchen

Johansson togs hårt och blev liggande minst tre gånger under matchen.

Stor matchvinnare blev nämnde Camilla Johansson som gjorde två snarlika mål i andra halvlek för 2-1 och 3-1. Hon kom från snäv vinkel från vänsterkanten och lirkade in bollen. Vid 3-1-målet lade hon över bollen på backhandsidan för att få utrymme att trä in bollen, tjusigt.

– Imponerande att man kan vinna återigen efter att ha tappat så många spelare till den här säsongen, säger SVT:s expert Johanna Pettersson om lilla Kareby, byn ett par kilometer utanför Kungälv.

Västerås brände två straffar

Hon valdes också rättvist till matchens lirare.

Västerås skakade liv i matchen med att reducera till 1-2 på en straff slagen av Matilda Plan. Hon brände en straff vid underläge 0-1 när Ellen Ahrnberg gjorde en benparad och även räddade returen från en VSK-spelare. I slutet av första halvlek sköt VSK-kaptenen Malin Persson sin straff över ribban.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse efter att ha suttit på bänken i fyra år. Det var inte så mycket att tänka på inför straffarna; jag skulle bara ta dem. Det är en helt fantastisk känsla, så jätteskojigt, säger Ahrnberg.

Det blev inget SM-guld för Västerås i första försöket och det var självkritiska tankar.

– Så tråkigt att förlora. Vi var det bättre laget, men vi vågar inte vinna i dag. Vi kom inte upp i nivå någon av oss, jag är missnöjd med min insats också. Svagt att missa straffarna, men det var samtidigt så mycket kvar av matchen att det skulle ha kunnat gå vägen ändå, säger lagkaptenen Malin Persson till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.