Magnus Muhrén tar över som ny tränare i Sandviken. Foto: Bildbyrån.

Bandylegendar ny tränare i Saik

Uppdaterad
Publicerad

Svenska bandylegendaren Magnus Muhrén tar över som huvudtränare i Sandviken. Under måndagen blev det klart att han lämnar jobbet som assisterande tränare i Villa Lidköping för att återvända till klubben, där han avslutade karriären.

– Ja, alla vägar verkar leda till Sandviken. Det ska bli riktigt kul att testa på att vara huvudtränare och se hur mina idéer och mitt ledarskap fungerar när jag själv styr och ställer, säger Muhrén i Bandypuls livesändning.

Femfaldige SM-guldvinnaren och trefaldige världsmästaren Magnus Muhrén återvänder till Sandviken. Han spelade under tre sejourer i karriären för laget, där han kammade hem sina guld.

”Kul att ha en annan roll”

Han blir nu för första gången i karriären A-lagstränare och får sällskap av nye assisterande tränaren Magnus Edlund, som flyttas upp från klubbens ungdomsled.

– Det ska bli väldigt kul att ha en annan roll i klubben jag spenderat stora delar av mitt vuxna liv, säger Muhrén i livesändningen.

”Orkade inte pendla”

Muhrén har, under sina två år som tränare i Villa Lidköping, pendlat från hemmet och familjen i Sandviken. Det får nu ett skönt slut.

– Energin var slut, jag orkade inte pendla mer så det var redan klart att jag inte skulle fortsätta i Villa. Men det är senaste veckan det här med Saik kommit upp. Det gick snabbt och att få jobba med klubben i min hemstad gjorde väl valet ganska enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.